Raklap kisokos

Közzététel dátuma: 2023. július 21.

A “Raklap kisokos” írásunkban összefoglalunk minden olyan fontos információt, amit a különböző raklapokról tudni érdemes.


EUR raklap: Az EUR raklap az egyik legelterjedtebb raklap típus. Korábban főként vasúti teherszállításhoz használták, napjainkban a közúti áruszállításban is alkalmazzák, hiszen mérete és teherbírása számos előnyt biztosít. Ennél a típusnál a fő elvárás a strapabíróság. A szigorú szabvány szerint készült raklapok kizárólag száraz fából készülnek, ezért nem gombásodik és nem penészesedik. Nálunk az EUR raklapok minden típusa megtalálható. Érdemes tudni, hogy a típusok között mindössze méretbeli különbségek vannak.

EUR1 – 800×1200 mm
EUR2 – 1200×1000 mm
EUR3 – 1000×1200 mm
EUR6 – 600×800 mm


Egyutas raklap: Az egyutas raklap a nevével ellentétben rendkívül strapabíró, hosszútávon is kiválóan használható. Korábban egyszerhasználatos raklapként alkalmazták, a minősége és terhelhetősége is gyengébb volt az EUR raklapnál. Ez azonban mára már egyáltalán nem igaz, hiszen az egyutas raklap is olyan jó minőségű, mint az EUR raklap, csupán terhelhetősége változik a kivitel alapján. Általában nemes nyárfából készülnek. Nálunk az egyutas raklapok 800x1200 mm méretben az alábbi lécezéssel és terhelhetőséggel elérhetőek:

Új 800X1200 mm 5 léces 600 kg
Új 800X1200 mm 5 léces 800 kg
Új 800X1200 mm 5 léces 850 kg
Új 800X1200 mm 7 léces 800 kg
Új 800X1200 mm 7 léces 1000 kg
Használt 800X1200 mm 5 léces 600 kg
Használt 800X1200 mm 5 léces 800 kg


Mini paletta, Display raklap: Ezek a raklapok a kisebb áruk szállítására szolgálnak. Könnyen kezelhetőek, kis méretűek, könnyűek, ebből adódóan teherbírásuk is lényegesen kisebb az EUR raklapoknál, hiszen maximálisan 350 kg- ot bírnak el.


Fedlapok:
A fedlapok az egymásra rakott raklapok esetében a két raklap találkozásánál az áru védelmét szolgálja, megelőzi a kartonok és egyéb termékek összenyomódását.

800X1200 mm 5 léces fedlap
1000X1200 mm 7 léces fedlap


Raklapmagasító:
A raklapmagasító megvédi a szállított termékeket a sérüléstől és segít abban, hogy az áru tárolása is könnyebb és praktikusabb legyen. Ha szeretné megóvni áruját akkor válasszon új vagy használt raklapmagasító kereteink közül.

 

MÉG TÖBB HÍREK

Egyedi raklapok gyártása

Üzemünkben a legmodernebb és legkorszerűbb gyártástechnológiai eszközökkel dolgozunk. Ennek köszönhetően vállaljuk, hogy partnereink egyedi elképzelései alapján bármilyen méretű, formájú, kialakítású és típusú raklapot legyártunk.

CP raklapok gyártása

A CP raklap rendszerét a kilencvenes évek elején indította el a Német Vegyipari Szövetség, más néven VCI, majd 1993-ban a Plastics Europe átvette a rendszer irányítását a VCI-től. A Plastics Europe szakemberei pedig részletes irányleveket dolgoztak ki az anyagok méretével, minőségével és jelölésével kapcsolatban.

Magaságyás raklapból

A raklapmagasítóból készült magaágyás remek lehetőséget kínál arra, hogy időt töltsünk a szabadban és nagyszerű lehetőség a kertészkedésre. A raklapból készül magaságyás akkor is kiváló megoldás, ha nincs elegendő hely a kertünkben vagy nem megfelelő a föld minősége.

Minden, ami a hulladékgazdálkodáshoz szükséges - MOHU regisztráció

Napjainkban a cégeket leginkább foglalkoztató kérdés a kötelező hulladékgazdálkodás regisztrációjának rendszere. Mely idén került napirendre és határideje minden céget érintően április vége volt.

Napenergia hasznosítás

Cégünk elkötelezett a folyamatos fejlesztés és innováció mellett. Filozófiánk, hogy korszerű és modern eszközökkel segítjük a kollegáink munkáját, ezáltal növeljük a hatékonyságot és a legmagasabb minőségben szolgáljuk ki partnereinket.

A1 prémium minőségű fapellet

A cégünk által forgalmazott pellet kérgezett lucfenyőből készül, és rendelkezik az A1 minősítéssel, amely garantálja a legmagasabb minőséget.