Mire érdemes figyelni az EUR raklap vásárlásakor?

Közzététel dátuma: 2023. október 02.

Származás és tanúsítványok: Ellenőrizze a jelöléseket! 

Minden esetben érdemes ellenőrizni a raklapok származását, és tanúsítványt kérni az EUR minősítésről. Az EUR minősítése azt jelzi, hogy a raklap megfelel az európai szabványoknak és előírásoknak. 

A szabványos raklapok jobb sarkában szerepelnie kell az EUR jelölésnek. Ellenőrizni kell továbbá, hogy minden raklapon fel legyen tüntetve a logó, mely a minőséget és a megfelelőséget garantálja. Az eredeti raklapokon továbbá helyet kap az UIC jelölés is, a bal oldalon, a középső lábon pedig az IPPC, avagy a hőkezelésre utaló jel. A raklap oldalán a gyártási kódot és a hitelesítő kapcsot kell keresni. 

Minőség és állapot: 

A raklapok minőségét és állapotát minden esetben ellenőrizni kell. A jó minőségű raklapok tartósak és megbízhatóak. Kerülje a törött vagy sérült raklapokat, mivel ezek nem alkalmasak a biztonságos szállításra vagy tárolásra.

Megfelelő teherbírás: 

Fontos szempont a raklapok teherbírása is. Győződjön meg arról, hogy a raklapok megfelelnek az általános teherbírási követelményeknek. Az EUR raklapok jellemzően 1500 kg terhelést bírnak el, azonban a konkrét terhelhetőség az egyes raklapok anyagától, minőségétől és állapotától is függ. Legyen biztos abban, hogy a raklapok alkalmasak a tervezett szállításra, raktározásra és megfelelő terhelhetőséggel rendelkeznek.  

Hasznosítás és környezetvédelem: 

Gondoljon az EUR raklapok újrahasznosítására és környezetvédelmi szempontokra. Sok esetben a használt raklapok vásárlása és újrahasznosítása környezetbarát megoldás lehet.

Biztonság: 

Az EUR raklapoknak megfelelő címkével vannak ellátva, így a súlyterhelés és a kezelési útmutatók egyértelműek. Ellenőrizze, hogy a raklapok rendelkeznek-e ilyen címkékkel.

Raklapkezelési igények: 

Fontos tudni, hogy milyen célra szeretné használni az EUR raklapokat, és győződjön meg arról, hogy megfelelnek az elvárásoknak a terhelést és tárolást illetően.

Az ár-érték arány figyelembevétele:

Nagyon fontos szempont, hogy az ár-érték arányt is fontoljuk meg a raklap kiválasztásakor. Árban különböző minőségi és állapotú raklapok között választhat. Fontos, hogy megbízható és ellenőrizhető forrásból szerezze be a raklapot, ahol garanciát vállalnak a termékekre.  

MÉG TÖBB HÍREK

Egyedi igények

Ügyfeleink elégedettsége mindennél fontosabb számunkra, éppen ezért minden esetben figyelembe vesszük az egyedi igényeiket!

EUR raklapok

EUR raklap minden elemét és azok kialakítását az UIC-435-2 műszaki előírásai határozzák meg. Minden esetben UIC és EUR védjeggyel ellátottak. Az EUR raklap egy standard európai 800×1200 cm méretű raklap.

Hány EUR raklap fér el egy kamionban?

Elhelyezéstől függően 33 vagy 34 EUR raklap fér el egy kamion rakterében. Egy szabványos ponyvás kamion 2,4 méter széles, 2,9 méter magas és 13,6 méter hosszú rakodótérrel rendelkezik. Minden logisztikai menedzser arra törekszik, hogy maximálisan kihasználja a lehetőségeket.

Ön tudja mit jelent a Just In Time szállítás?

Tisztában vagyunk azzal, hogy rohanó világunkban mindenki életében fontos szerepet játszik a pontosság. Éppen ezért mi is folyamatosan arra törekszünk, hogy logisztikai rendszerünket is mindig fejlesszük és tökéletesítsük.

Raklap árak

Az egyik leggyakoribb kérdés, amivel manapság találkozunk az a raklapok árára vonatkozik. Fontos tudni, hogy az árakat számos tényező befolyásolja.

Raklap kisokos

A “Raklap kisokos” írásunkban összefoglalunk minden olyan fontos információt, amit a különböző raklapokról tudni érdemes.