EUR raklapok

Közzététel dátuma: 2023. október 02.

Mekkora az EUR raklap mérete?

EUR raklap minden elemét és azok kialakítását az UIC-435-2 műszaki előírásai határozzák meg. Minden esetben UIC és EUR védjeggyel ellátottak.

Az EUR raklap egy standard európai 800×1200 cm méretű raklap.

Milyen fából készülnek az EUR raklapok?

Alapvetően az EUR raklapok tömörfából készülnek. Európában 17 fafajta gyártása engedélyezett, a legtöbb raklap gyorsan növekvő fafajtákból, mint például lucfenyőből vagy erdei fenyőből készül. A raklapok azonban készülhetnek tölgy, juhar, akác vagy más fafajtából is, mert teherbíró képességük, stabilitásuk elsősorban a kivitelezéstől függ.

Az EUR raklapok súlya és teherbírása:

Az EUR raklap súlya általában 20 kg. 

A sértetlen, új EUR raklapok általában 1500 kg teherbírásúak.

A raklapok egymásra rakásakor az alsó Euro raklap további terhelése 4000 kg, ha a raklap vízszintes, sík, merev felületen van, és a terhelést a teljes felületen vízszintesen alkalmazzák.

Pontterhelések esetén pl. B. állványos vagy lábas áruk esetén raklaponként legfeljebb 1000 kg-ot szabad berakodni, hogy a szállítás és tárolás során ne veszélyeztessék a biztonságot.

A fentiek azonban csak a cserélhető és minőségileg hibátlan raklapokra vonatkoznak. Sérült raklapok esetén a maximális teherbírás jelentősen csökken.

Tudta Ön, hogy minőségű raklapokat lehet megkülönböztetni?

A raklap minősége fontos szerepet játszik, különösen a raklapcsere során. A következő tulajdonságokat különböztetjük meg:

Új EUR raklapok: Ezek olyan raklapok, amelyeket közvetlenül a gyártó szállít az első vásárlóhoz. Ezeket az új raklapokat elsősorban az élelmiszer- és gyógyszeriparban használják – vagy olyan területeken, ahol a raklapon tárolt és szállított áruk különösen érzékenyek a szennyeződésekre.

Újszerű EUR raklapok: Olyan raklapokról van szó, amelyeket 1-2-nél többször nem cseréltek. Előnyösen olyan cégeknél használják, amelyek automatikusan, géppel csomagolják és raklapozzák áruikat, vagy automata raklapállványokat és szállítórendszereket használnak.

Használt, de cserélhető EUR raklapok: A forgalomban lévő raklapok többségét ezek alkotják. A raklapokon néhány apróbb hiba látható, de ezek működésüket, stabilitásukat nem befolyásolják. A fő felhasználók a szállítmányozók és minden olyan vállalat, amely raklapokat tárol vagy kevésbé érzékeny áruk szállítására használja.

Hibás EUR raklapok, amelyek már nem cserélhetők: Ha a raklapon jelentős sérülések láthatók (pl. hiányzó vagy törött fedélzeti deszkák, korhadt vagy hiányzó blokkok), akkor már nem cserélhető. A hibás már nem cserélhető EUR raklapok az EUR raklap javítási engedéllyel rendelkező cégnél javíthatók. A javított euro-raklapokat a középső blokkban javító azonosító szög jelöli.

MÉG TÖBB HÍREK

Egyedi igények

Ügyfeleink elégedettsége mindennél fontosabb számunkra, éppen ezért minden esetben figyelembe vesszük az egyedi igényeiket!

Hány EUR raklap fér el egy kamionban?

Elhelyezéstől függően 33 vagy 34 EUR raklap fér el egy kamion rakterében. Egy szabványos ponyvás kamion 2,4 méter széles, 2,9 méter magas és 13,6 méter hosszú rakodótérrel rendelkezik. Minden logisztikai menedzser arra törekszik, hogy maximálisan kihasználja a lehetőségeket.

Mire érdemes figyelni az EUR raklap vásárlásakor?

Származás és tanúsítványok: Ellenőrizze a jelöléseket! Minden esetben érdemes ellenőrizni a raklapok származását, és tanúsítványt kérni az EUR minősítésről. Az EUR minősítése azt jelzi, hogy a raklap megfelel az európai szabványoknak és előírásoknak.

Ön tudja mit jelent a Just In Time szállítás?

Tisztában vagyunk azzal, hogy rohanó világunkban mindenki életében fontos szerepet játszik a pontosság. Éppen ezért mi is folyamatosan arra törekszünk, hogy logisztikai rendszerünket is mindig fejlesszük és tökéletesítsük.

Raklap árak

Az egyik leggyakoribb kérdés, amivel manapság találkozunk az a raklapok árára vonatkozik. Fontos tudni, hogy az árakat számos tényező befolyásolja.

Raklap kisokos

A “Raklap kisokos” írásunkban összefoglalunk minden olyan fontos információt, amit a különböző raklapokról tudni érdemes.