Hány EUR raklap fér el egy kamionban?

Közzététel dátuma: 2023. október 02.

Elhelyezéstől függően 33 vagy 34 EUR raklap fér el egy kamion rakterében. Egy szabványos ponyvás kamion 2,4 méter széles, 2,9 méter magas és 13,6 méter hosszú rakodótérrel rendelkezik. Minden logisztikai menedzser arra törekszik, hogy maximálisan kihasználja a lehetőségeket. 

Vannak olyan helyzetek, amikor még jobb lehet a helykihasználtság. Ilyen például amikor nem minden áru kerül szabványos EUR raklapra, vagy a szállítandó áru nem fér el, vagy éppen a tulajdonságai miatt nem szállítható raklapon, mert nem lehet megfelelően rögzíteni. Bizonyos esetekben olyan áru kerül a raklapra, amelynél megoldható, hogy egymásra helyezve szállítsák őket. Az ilyen szállítmány nagyon kelendő, hiszen ezeknek a pakolása sokkal helytakarékosabb, akár fele akkora helyen is elférhetnek. Ha a rakomány összsúlya nem haladja meg a szabványos ponyvás kamion maximálisan megengedett terhelhetőségét, a 25 tonnát, akár 66 db raklapot is szállíthat egyszerre. Bár ez egy ritkább eset, de nem lehetetlen.

MÉG TÖBB HÍREK

Egyedi igények

Ügyfeleink elégedettsége mindennél fontosabb számunkra, éppen ezért minden esetben figyelembe vesszük az egyedi igényeiket!

EUR raklapok

EUR raklap minden elemét és azok kialakítását az UIC-435-2 műszaki előírásai határozzák meg. Minden esetben UIC és EUR védjeggyel ellátottak. Az EUR raklap egy standard európai 800×1200 cm méretű raklap.

Mire érdemes figyelni az EUR raklap vásárlásakor?

Származás és tanúsítványok: Ellenőrizze a jelöléseket! Minden esetben érdemes ellenőrizni a raklapok származását, és tanúsítványt kérni az EUR minősítésről. Az EUR minősítése azt jelzi, hogy a raklap megfelel az európai szabványoknak és előírásoknak.

Ön tudja mit jelent a Just In Time szállítás?

Tisztában vagyunk azzal, hogy rohanó világunkban mindenki életében fontos szerepet játszik a pontosság. Éppen ezért mi is folyamatosan arra törekszünk, hogy logisztikai rendszerünket is mindig fejlesszük és tökéletesítsük.

Raklap árak

Az egyik leggyakoribb kérdés, amivel manapság találkozunk az a raklapok árára vonatkozik. Fontos tudni, hogy az árakat számos tényező befolyásolja.

Raklap kisokos

A “Raklap kisokos” írásunkban összefoglalunk minden olyan fontos információt, amit a különböző raklapokról tudni érdemes.