Hőkezelés-szárítás

Kezdőoldal - Hőkezelés-szárítás

Hőkezelés-szárítás

Hőkezelés:
Magyarországon az elsők között szereztük meg azokat a raklapok hőkezeléséhez szükséges berendezéseket és engedélyeket, melyek lehető teszik a raklapok és faanyagok szakszerű és professzionális hőkezelését.

Fontos azonban tisztáznunk, hogy lényeges különbség van a hőkezelés és a száritás folyamata között. A raklapok hőkezelését a FAO IPPC/ ISPM 15 szabvány szerint végezzük. Ennek az eljárásnak az a lényege, hogy a faanyag belső állományát legalább 30 percig, minimum 56°C fokos hőmérsékleten tartjuk annak érdekében, hogy mentesüljenek a vírusoktól, gombáktól és rovaroktól.

Szárítás:
Szárítókamráink

Annak érdekében, hogy minden előírt szabványnak megfeleljünk raklapjaink hőkezelésben részesülnek. Ez az eljárás olyan modern és korszerű szárítókamráinkban történik, melyek a szükséges ideig, kellő hőfokon szárítják a raklapokat, rakodólapokat vagy egyéb más faipari termékeket.

Büszkék vagyunk arra, hogy a megrendelt és kiszállított termékeink mennyisége folyamatosan növekszik, így jelenleg 4 korszerű szárítókamra működik üzemünkben. Ez azt jelenti, hogy hetente akár 15.000 db raklap szárítására is képesek vagyunk.

A raklapok és rakodólapok hőkezelése mellett természetesen olyan, egyéb faipari termékek hőkezelését és szárítását is vállaljuk, mely termékek esetében erre az eljárásra szükség van.

Mi a célunk a szárítással?
Gombamentesítés
A szárítás során alkalmazott eljárással lehetőségünk van arra, hogy a raklapot teljesen mértékben gombamentessé tegyük.

Nedvesség mentesítés
Az eljárás során a raklapot mentesítjük a nedvességtől, így megakadályozzuk azt, hogy a raklapon tárolt termék az esetleges átnedvesedés miatt veszítsen az értékéből.

Szerkezeti erősítés
A szárítási folyamaton átesett raklapok minősége jelentősen javul, hiszen szerkezetileg lényegesen erősebbé, strapabíróbbá válnak.