10 ezer raklap szárítása egyidőben


Bár sokan hajlamosak összekeverni a két fogalmat, fontos megjegyeznünk, hogy jelentős különbség van a hőkezelés és a szárítás folyamata között.


HŐKEZELÉS


Cégünk Magyarországon elsők közt szerezte meg és rendelkezik a raklapok hőkezeléséhez szükséges berendezésekkel illetve engedélyekkel, melyek lehető teszik a raklapok és faanyagok hőkezelését.


A raklap hőkezelését a FAO IPPC/ ISPM 15 szabvány szerint végezzük, melynek lényege, hogy a faanyag belső állományát legalább 30 percig, minimum 56°C fokos hőmérsékleten tartsuk a vírusok, gombák, rovarok mentesítése érdekében.Már működik új büszkeségünk

a negyedik szárítókamránk.


SZÁRÍTÁS


Miért van szükség szárításra?Gombamentesítés

A szárítás során alkalmazott technikával lehetőségünk van arra, hogy a raklap teljesen gombamentes legyen.


Nedvesség mentesítés

Megakadályozzuk, hogy a raklapon tárolt termék ne veszítsen az értékéből egy esetleges átnedvesedés miatt.


Szerkezeti erősítés

A szárítási folyamaton átesett raklapok minősége jelentősen javul, mivel szerkezetileg jóval erősebbé válnak.


Szárítókamráink


Annak érdekében, hogy minden előírt szabványnak megfeleljünk raklapjaink hőkezelésben részesülnek.
Ezt a tevékenységet szárítókamráink végzik el, melyek a megadott időn és hőfokon keresztűl szárítják a raklapokat, rakodólapokat, termékeket.Mivel a rendelési és kiszállítási mennyiségünk folymatosan növekszik, 2017-ben üzembe helyeztük negyedik szárítókamránkat is, így jelenleg már akár heti 15.000 db raklap leszárítására is lehetőségünk van.


Természetesen nem kizárólag raklapok, rakodólap hőkezelését tudjuk vállalni, hanem bármely olyan faipari termék szárítást el tudjuk végezni, melynek ilyen jellegű tevékenységre van szüksége.